Επιστημονική Υπεύθυνη

Το όραμα της δημιουργίας της Πλοήγησης, γεννήθηκε από την πολύχρονη πορεία μας με την Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή που γνωρίσαμε στο πρόσωπο παιδιών, εφήβων, νεαρών ενηλίκων και των γονιών τους.  Αυτοί που μας έκαναν δικούς ανθρώπους μας επέτρεψαν να μοιραστούμε τη ζωή τους, τις εμπειρίες τους, τις προσδοκίες τους, τις χαρές και λύπες τους και την επιθυμία τους για συμμετοχή στην κοινή δεξαμενή του ανθρώπινου πολιτισμού.  Την δεξαμενή στην οποία όλοι προσφέρουμε και όλοι τρεφόμαστε από εκείνη.

Στόχος είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια των χαρισμάτων των νέων και η συμμετοχή τους στο γίγνεσθαι του κόσμου μας. Η δουλειά αυτή είναι μεγάλη και χρειάζεται από όλους μας πίστη στο όραμα, αφοσίωση και ανακάλυψη του προσώπου του άλλου ανθρώπου.

Ο τρόπος είναι κάθε παιδί και νέος να γνωρίσει με την εξειδικευμένη βοήθεια από το πρόγραμμα του Πολυχώρου τις επιθυμίες και δεξιότητες του και να καλλιεργήσει την ικανότητα για αμφίδρομη συμμετοχή στην κοινωνία.

Η πλοήγηση ως μικρογραφία της κοινωνίας στελεχώνεται από έμπειρα στελέχη με ποικιλία από εξειδικεύσεις που ενστερνίζονται, στηρίζουν και καθοδηγούν την Πλοήγηση στο ταξίδι του μεγαλώματος των δικών μας ανθρώπων.

Η πλοήγηση αποτελεί μία εξαιρετικής σημασίας διεργασία μεταξύ των ανθρώπων.

Είναι εκείνη που μεταγγίζει τον πολιτισμό, εκείνη που διδάσκει την έννοια της κοινότητας , που περιφρουρεί την ανάπτυξη, διδάσκει, μαθαίνει την αγάπη στον εαυτό και τους άλλους.

Χωρίς την πλοήγηση ο άνθρωπος δυσκολεύεται να ανακαλύπτει χαρίσματα που μπορόυν να χαθούν σε σκοτεινά μονοπάτια. Δημιουργεί και διδάσκει την ευτυχία που απορρέει από την δημιουργικότητα.

´Εχουμε συναίσθηση της σοβαρότητας αυτού που αναλάβαμε.

Με γερά καράβια τα παιδιά και τους γονείς τους που θέλουν να ανοίξουν νέες διαδρομές αναλαμβάνουμε το έργο μας για να φτάσουμε όλοι στην άκρη του ορίζοντα και να πάμε. παραπέρα.

Ρούσσου Αλεξάνδρα