Το Μουσικό Εργαστήρι.
Σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, οι συμμετέχοντες μπαίνουν ενεργά στη μουσική διαδικασία, παίζοντας κρουστά, κιθάρα, αρμόνιο, μεταλόφωνο, ντραμς κ.α. Επίσης χρησιμοποιούν τη φωνή τους ,συχνά ενισχυμένη με μικρόφωνα, καθώς και το σώμα τους σε μουσικοκινητικές ασκήσεις.
Τα μουσικά δρώμενα μπορεί να είναι δομημένα ,όπως τραγούδι, ηχογραφήσεις, μουσική επένδυση ιστορίας ,μουσικοκινητικά παιχνίδια, ή ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί. Τα παιδιά και οι νέοι ενθαρρύνονται να γράψουν δικούς τους στίχους που αργότερα μπορεί να ταιριάξουμε με μελωδίες και να γίνουν τραγούδια. Κάποιες φορές τα τραγούδια ή και άλλα μουσικά δρώμενα ηχογραφούνται, με τη χρήση εξελιγμένου ηχητικού συστήματος με κονσόλα και μικρόφωνα, σύστημα που οι έφηβοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν εάν το επιθυμούν. Επίσης δουλεύονται μουσικά προγράμματα στον υπολογιστή, όπως προγράμματα μίξης τραγουδιών d.j., ή παραγωγής και επεξεργασίας ήχου, αγγίζοντας έτσι το κομμάτι της μουσικής τεχνολογίας. Για να συμμετέχει κάποιος δεν χρειάζεται να έχει μουσικές γνώσεις.
Στόχοι μας είναι η ανάδειξη του ταλέντου και των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και η μετουσίωσή τους σε μουσική δημιουργία, ενδυνάμωση της προσωπικότητας, της αυτοεκτίμησης και της εικόνας εαυτού, η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας, της επικοινωνίας ,της συνεργασίας και της αμοιβαίας αποδοχής από τα μέλη της ομάδος. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το κομμάτι της εκτόνωσης, της ψυχαγωγίας και της ψυχικής ανάτασης.
Τέλος, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης και κοινωνικής ένταξης ,θα αναφέρουμε τη συμμετοχή και παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων στην κοινότητα, τις τακτικές επισκέψεις σε στούντιο ηχογράφησης και τη φιλοξενία γνωστών μουσικών και τραγουδιστών όπως ο Παντελής Θαλασσινός, στο εργαστήρι μας, για γνωριμία και πειραματισμούς πάνω σε δικά τους αλλά και γνωστά τραγούδια άλλων ερμηνευτών.